4Femeile de afaceri sunt energice, pozitive și puse pe fapte mari. Indiferent de domeniul în care activează, odată ce și-au stabilit anumite obiective, se vor dedica realizării acestora și nu se vor opri aici. Ne-au demonstrat-o beneficiarele Programului Business Academy for Women, gestionat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii.

Tesner Elena, 50 ani, producerea genților SRL „Maalex Bag”, mun. Chișinău

La sfârșitul anilor 90 vindeam tapete la Calea Basarabiei pentru a-mi putea întreține familia. Era o perioadă grea pentru noi toți. Încercam să vând de toate și așa am început să comercializez articole din piele, inclusiv genți. Cel mai dificil a fost procesul de achiziție angro și toată procedura de import. Trebuia să mergi în altă țară, să alegi modele, să le transporți, etc. La un moment dat m-am întrebat ce ar fi dacă le-aş produce singură.

În fiecare zi urmăream cum clienții aleg gențile, ce întreabă și ce caută. Am cercetat ce modele sunt mai solicitate, am selectat unul și am făcut toate calculele de rigoare pentru a le produce și realiza. Pe atunci soțul avea o afacere de asamblare a mobilei din piele artificială și împreună am realizat câteva articole pentru a le testa. Gențile noastre erau la mare căutare, astfel că în 2004 am început să le producem. Acum am o afacere cu 35 de angajați, 2 puncte comerciale în Chișinău și Bălți, iar gențile noastre se vând în toată țara.5

Am aflat de programul Business Academy for Women în cadrul unei expoziții specializate, unde am beneficiat de subvenții din partea ODIMM-ului. Tot atunci am fost informată și despre alte programe gestionate de ei.

Acum planific să diversific produsele și să lansez mai multe modele de genți. Pentru a le confecționa am nevoie de utilaj special. Totodată, studiez posibilitățile de export și chiar negociez cu o companie britanică, care s-a arătat interesată de gențile noastre. Pentru noi este o etapă nouă, totul este diferit și specific. În acest sens participarea la instruirea din cadrul Componentei I a Programului Business Academy for Women m-a ajutat să înțeleg de ce am nevoie pentru a mă extinde și pentru a mă lansa pe piețele externe. Sunt hotărâtă să aplic și pentru etapele următoare ale programului și sper să-mi realizez planurile.

1Femeile de afaceri sunt energice, pozitive și puse pe fapte mari. Indiferent de domeniul în care activează, odată ce și-au stabilit anumite obiective, se vor dedica realizării acestora și nu se vor opri aici. Ne-au demonstrat-o beneficiarele Programului Business Academy for Women, gestionat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii.

Svetlana Stîș, 45 de ani, S.R.L. “Stâș&Stile”, or. Ștefan Vodă
Afacerea pe care o gestionez mă reprezintă

Am o mică afacere proprie, o fabrică specializată în confecționare de pantaloni pentru bărbați, femei și copii. Ne mândrim cu articolele noastre care se regăsesc în toată țara.

Afacerea pe care o gestionez este un vis devenit realitate. Încă de pe băncile școlii eram preocupată de tot ce avea tangență cu designul, mereu desenam, tăiam și coseam. Tot atunci am început să fac haine pentru mine, eram foarte mândră de mine.

Activitatea antreprenorială am început-o în 2007 prin deschiderea unui mic atelier de confecții și reparație a hainelor. Inițial eram doi angajați și ne orientam doar la piața din Ștefan Vodă. După 10 ani de activitate sunt managerul unei mici fabrici cu 15 angajați.3

Acum am un alt vis, vreau să-mi extind afacerea, iar pantalonii noștri să fie purtați și în alte țări. Acesta este principalul motiv care m-a determinat să aplic la Programul Business Academy for Women. Am participat la o serie de trainiguri, care mi-au oferit informații și cunoștințe de care aveam mare nevoie.

Totodată, am reușit să cunosc alte femei antreprenoare, care mi-au împărtășit experiența lor și m-au determinat să iau decizii importante pentru compania mea. Am realizat că pentru a avea produse competitive pe piața externă am nevoie de utilaj suplimentar și de instruirea personalului.

Obiectivul BAW

 

Pentru a participa la Programul de Mentorat, vă invităm să completați Formularul de aplicare on-line:
https://goo.gl/forms/4MNAWbhaQTHmlOd23 până la data de 14 martie 2018.

20180224 124113 edited25 de antreprenoare din raioanele Cimișlia, Basarabeasca și Hâncești au absolvit în data de 2 martie 2018 Componenta I de instruire din cadrul proiectului ”Business Academy for Women” și au obținut Certificatele de participare la training-urile de dezvoltare a abilităților manageriale. 

Femeile de afaceri au studiat cum să-și eficientizeze modelul de business şi să-și orienteze companiile pe care le gestionează către export. Modulele de instruire au cuprins subiecte primordiale din domeniul de management, marketing contemporan și relații economice internaționale.

"În cadrul proiectului ”Business Academy for Women” ne dorim să dezvoltăm o comunitate puternică de femei antreprenoare, care să dețină toate abilitățile manageriale de gestiune a unei întreprinderi în concordanță cu provocările peței naționale și internaționale. Astăzi instruim ultimul grup de femei și deja avem primele rezultate, 10 antreprenoare s-au orientat pe piețele externe și exportă produsele sale în 4 țări", a menționat Ana Sochirca, manager de proiect.

Menționăm că în perioada septembrie 2017 – februarie 2018, peste 300 femei au beneficiat de instruire antreprenorială în cadrul Componentei I a Proiectului „Business Academy for Women” (BAW), implementat cu suportul Uniunii Europene.

Antreprenoarele au fost repartizate în 12 grupuri regionale, care s-au reunit la Chișinău, Ceadâr Lunga, Cimișlia, Comrat, Edineț, Râbnița, Rezina, Soroca, Sângerei, Ștefan Vodă, Tighina și Ungheni. Astfel, cele mai multe antreprenoare au fost instruite în regiunea de Nord - 83, urmate de 74 antreprenoare din regiunea Centru, 57 antreprenoare din stânga Nistrului și câte 50 antreprenoare din regiunea de Sud și UTA Găgăuzia.

În cadrul proiectului ”Busines Academy for Women” urmează Concursul de granturi, în cadrul căruia 10 femei antreprenoare vor beneficia de granturi a câte 6 mii euro pentru implementarea proiectelor.

În premieră pentru Republica Moldova, Proiectul prevede elemente ale programului european de accelerare a dezvoltării întreprinderilor PLATO care va permite antreprenoarelor să își perfecționeze abilitățile lor manageriale, dezvolte gândirea strategică, necesară pentru creșterea întreprinderilor, și dezvolte rețele de colaborare. Un avantaj enorm al programului PLATO este că participantele învață una de la alta pe baza experienței acumulate pe parcursul activității sale.
Un alt instrument valorificat este în cadrul proiectului este mentoratul. Acesta presupune transferul de cunoștințe de la antreprenorii experimentați către antreprenoarele care vor să crească și să se dezvolte.20180224 122156 edited

Proiectul BAW este finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) în parteneriat cu Centrul Internațional pentru Promovarea Femeilor în Business (ICAWB). Acesta a fost lansat în februarie 2017 pe o perioadă de 18 luni și urmărește promovarea abilităților economice și sociale ale femeilor, inclusiv și ale celor din regiunile rurale, prin reducerea inegalității de gen și sporirea accesului acestora la resurse financiare, servicii, tehnologii inovaționale și oportunități de dezvoltare.

 

 

 

6Femeile de Afaceri sunt energice, pozitive și puse pe fapte mari. Indiferent de domeniul în care activează, odată ce și-au stabilit anumite obiective, se vor dedica realizării acestora și nu se vor opri aici. Aceasta ne-au demonstrat-o cinci antreprenoare din partea stângă a Nistrului, beneficiare ale Programului Business Academy for Women, pe care am avut deosebita ocazie să le vizităm: Nadejda Covaliciuc, Oxana Rusu, Svetlana Cojuhari, Victoria Cucos, Jana Sisoeva. Cu mai multe detalii vom reveni.

4Femeile de Afaceri sunt energice, pozitive și puse pe fapte mari. Indiferent de domeniul în care activează, odată ce și-au stabilit anumite obiective, se vor dedica realizării acestora și nu se vor opri aici. Ne-au demonstrat-o beneficiarele Programului Business Academy for Womencademy for Women”, gestionat de ODIMM.

Jana Sisoeva, 52 de ani, S. A. “Compania Svecia”, or. Bender

Afacerea mea este viața mea, este ca un copil pentru mine. Dacă aceste lumânări ar vorbi v-ar spune o întreagă poveste.

Ideea de afacere a apărut în perioada concediuliui de maternitate. Fiica mea s-a îmbolnăvit. I se formase un dop de ceară în ureche, însă îi era frică de medici. Am fost nevoită să găsec o modalitate simplă dar eficientă. Așa am ajuns să învăț să fac lumânări pentru urechi.

A urmat o perioadă în care toți prietenii și cunoștințele veneau la mine ca să le fac lumânări din ceară pentru urechi. Atunci am realizat că există cerere pentru un asemenea produs pe piață, iar experiența mea de creare a lumânărilor pe parcursul unei perioade de 7 ani îmi permitea să trec la un nivel nou.
Lumânările sunt create din ceară naturală și cele mai bune uleiuri naturale cu efecte antiinflamatoare precum salvie, molid, levănțică, eucalipt, mentă, lămâie etc. Acestea ajută la stoparea proceselor inflamatorii în cazul afecțiunilor ORL. Prin vacuumul creat în timpul arderii lumânării se curăță ceara din urechi, iar focul vindecă zgomotele din urechi. Este o procedură unică, dar simplu de realizat.

Crearea unei lumânări poate dura 2 zile. Sunt o serie de procese prin care trece fiecare lumânare, totul se face manual. Experiența anterioară în domeniul controlului calității în cadrul unei întreprinderi mi-a permis să perfecționez procesul producerii și să îl adaptez la cele mai performante standarde.

Este o afacere de familie cu 4 angajați. Pentru o bună perioadă de timp produsele au fost exportate în Germania. În prezent, îmi doresc să extind activitatea, să revin pe piața Republicii Moldova și să cuceresc piața europeană, iar participarea mea în cadrul proiectului “Business Academy for Women” mă ajută enorm ca să îmi îndeplinesc aceste deziderate.

2Femeile de Afaceri sunt energice, pozitive și puse pe fapte mari. Indiferent de domeniul în care activează, odată ce și-au stabilit anumite obiective, se vor dedica realizării acestora și nu se vor opri aici. Ne-au demonstrat-o beneficiarele Programului "Business Academy for Women”, gestionat de ODIMM.

Nadejda Covaliciuc, 31 de ani, Delivery International Parcel – DIP, or. Tiraspol

În lumea afacerilor, femeile sunt mai motivate decât bărbații. Eu sunt inspirată de copii mei, îmi doresc să le ofer condiții și posibilități de viață mai bune.

Am început activitatea în calitate de persoană fizică, din necesitate. Având în vedere specificul regiunii în care locuim, am decis să creez o companie în domeniul curieratului. 
“Delivery International Parcel” este o companie tânără care activează de 1,5 ani dar se afirmă tot mai mult atât pe piața din zona transnistreană cât și la nivel internațional în calitate de partener de încredere în expedierea rapidă a coletelor și corespondenței poștale.

Avem parteneri la Chișinău, Ucraina, Rusia și oferim servicii calitative la un preț avantajos. Am creat un brand nou pe piață. Suntem percepuți drept o companie locală care își asumă toate riscurile livrării pentru a oferi în final servicii calitative. Am depășit acel nivel de neîncredere cu care ne-am ciocnit la început. Dacă oferi servicii calitative, clienții te vor recomanda și altora.

Inițial am creat și dezvoltat compania la nivel instinctiv, pornind de la un concept creat de mine. Dacă pentru început a fost suficient, pentru a dezvolta afacerea în continuare am simțit nevoia de cunoștințe în domeniul administrării afacerii. Astfel am participat la o serie de trainiguri, inclusiv la instruirea antreprenorială din cadrul programului Business Academy for Women care mi-au oferit noi instrumente și tehnici pentru a le implementa și m-au ajutat să îmi creez o viziune clară de dezvoltare. Nu poți merge la infinit după intuiție, totul este demult creat și foarte bine organizat, trebuie doar să accesezi informația și să o aplici în practică.

Suntem 10 angajați, avem agenți de livrare în fiecare oraș din regiune. Pentru anul 2018 avem planuri mari, planificăm să extindem și să dezvoltăm activitatea într-o nouă direcție prin implementarea unor tehnologii inovative.

Am studii juridice și în domeniul resurselor umane, dar îmi doresc foarte mult să fac studii și în domeniul psihologiei. Este un domeniu de care am simțit că am nevoie, în special pe parcursul ultimului an, când am fost pusă în situația de a ieși din zona de comfort. Din casnică m-am transformat în femeie de afaceri. Acum comunic cu oamenii, negociez contracte și sunt implicată în activități care acum ceva timp mi se păreau imposibile pentru mine.

1 editedPlatforma Națională a Femeilor din Moldova în parteneriat cu Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) au desemnat cele patru câștigătoare ale Concursului „Gala antreprenoriatului feminin- 2017", ediția a III-a. Ceremonia de premiere a avut loc astăzi în cadrul Forumului Național al Femeilor din Moldova: ”Antreprenoriatul feminin – potențial de dezvoltare regională”.

 
Conform rezultatelor comisiei de evaluare au fost premiate următoarele femei:
 
1. Premiul „Debutul anului – produs nou pe piață” a fost decernat Dnei Victoria Danilă, compania Davitex Neo. Compania are ca domeniu de activitate fabricarea produselor textile, în special a produselor vestimentare pentru copii prematuri și copii până la vârsta de 2 ani. Confecționează produse funcționale, ergonomice și cu elemente compozițional constructive. Compania a lansat un nou produs pe piata, produse vestimentare functionale pentru copii premature și este marcă înregistrată.
 
2. Premiul “Debutul anului – start-up inovativ” a fost decernat Dnei Ala Lerner, compania Antigona, din Chisinau. Compania și-a început activitatea pe 1 ianuarie 2017, iar  de curand a fost lansată prima gamă de produse de lenjerie Premium Class pentru femei. Pe 1 noiembrie 2017 a fost înregistrată marca “B*queen”. Este primul produs autohton de lenjerie pentru femei din gama premium.
 
3.Premiul „Contribuție în societate – responsabilitate social corporativă” a fost decernat Dnei Tatiana Zaftoni, compania Corect Studium. Compania a fost fondată în 2012, are 43 de angajati, dintre care 40 sunt femei și oferă servicii în domeniul învățământului. Compania îndeplinește cele 7 principii de responsabilitate socială corporativă. Vom enumăra doar câteva dintre ele: grija față de angajați și față de copii, activități de caritate, amenajarea unor terenuri de joacă pentru copii în localitatea Grătiești, acordarea unor vouchere gratuite pentru copii din pături social vulnerabile pentru participarea la cursurile și taberele de zi organizate în vacanța de vară și multe altele.
 
4. Premiul „Premiul mare – antreprenoarea anului” a fost decernat Dnei Viorica Neaga, managerul companiei Constilcard. Această companie este relativ tânară, lansată pe piață în noiembrie 2015, care activează în domeniul fabricarii produselor textile. Are 29 de angajați dintre care 26 sunt femei. Folosesc doar utilaje noi, acest lucru le permite să reducă costurile legate de întreținerea utilajului, de consumul de energie electrică, crearea unui climat cât mai favorabil pentru angajați. Pentru următorii 2 ani, compania își propune să iasă direct la export, prin contractarea directă cu clienți de peste hotarele țării. Compania întrunește o mare parte din principiile de responsabilitate socială corporativă, de curând a lansat o noua fabrică de confecții și a creat 40 de noi locuri de muncă.
 
Învingătoarilor Concursului le-au fost înmânate Diplome de Onoare și cadouri de preț din partea sponsorilor și  a partenerilor  concursului: 
Viorica Cosmetics, Supraten  și Melkior.
  
Concursul „Gala antreprenoriatului feminin 2017" are ca scop promovarea rezultatelor activității companiilor fondare și gestionate de către femei. Acesta este realizat prin identificarea și recunoașterea publică a celor mai talentate și de succes femei, care au obținut rezultate remarcabile în diverse domenii de activitate, au contribuit la crearea condițiilor adecvate de muncă, au participat la dezvoltarea social-economică a localității unde activează, prin mediatizarea rezultatelor obținute de către femei în diverse domenii și prin promovarea imaginii pozitive a femeii.
 
Concursul „Gala antreprenoriatului feminin 2017" este organizat anual și are ca scop promovarea practicilor de succes ale femeilor  în domeniul businessului și remarcarea celor mai competitive întreprinderi din toate regiunile Republicii Moldova care utilizează strategii de marketing eficiente și standarde internaționale ale managementului calității.

 

 
1q editedFemei de pe întreg teritoriul Republicii Moldova, s-au întrunit astăzi, 25 noiembrie, în cadrul celei de a III-a ediții a Forumului Național al Femeilor din Moldova pentru a identifica noi oportunități de dezvoltare a antreprenoriatului feminin, a face schimb de experiență, a face networking și pentru a se inspira reciproc prin cunoașterea unor noi povești de succes. Evenimentul este organizat de Platforma Națională a Femeilor din Moldova în parteneriat cu Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM). 
 
Întrunirea cu genericul ”Antreprenoriatul feminin – potențial de dezvoltare regională” a reunit peste 300 de femei de succes din toate domeniile de activitate. 
 
Iulia Costin, Președintele Platformei Naționale a Femeilor din Moldova (PNFM) a salutat prezența femeilor de pe întreg teritoriul țării, menționând că evenimentul este dedicat antreprenoriatului feminim ca potențial de dezvoltare regională. “Femeile din Republica Moldova conduc 27% din afacerile de pe teritoriul țării, iar majoritatea - 85% sunt în mediul urban, dintre care 60% în capitală. Discrepanța dintre activitatea femeilor la sat și oraș rămâne mare, de aceea este important să fie susținute mai ales femeile din mediul rural. Acțiunile promovate în cadrul acestui Forum sunt destinate susținerii inițiativelor economice ale femeilor în afaceri. Ne-am dorit un eveniment complex, o zi prin care să inspirăm femeile la acțiuni pe tot parcursul anului 2018”, a reiterat Iulia Costin. DSC 0168a edited
 
Lilia Palii, secretar General al Guvernului Republicii Moldova a apreciat activitatea PNFM, menționând că aceasta contribuie la educarea unei genereații de femei antreprenoare sigure pe forțele și capacitățile sale, iar Guvernul Republici Moldova sprijină implicarea activă a femeilor în societate printr-o serie de programe guvernamentale. “O femeie sigură este pilonul unei familii sănătoase, a societății și a unei țări, iar PNFM este o platformă ideală de promovare a dialogului public privat”, a mai adăugat Lilia Palii. 
 
E.S. Valeria Biagiotti, Ambasadoarea Italiei în R.Moldova și-a exprimat susținerea față de această inițiativă, subliniind că în Italia, femeile au reușit să se implice tot mai mult în activitatea economică, grație asocierii și fortificării forțelor prin intermediul diverselor asociații. “În același timp încurajăm dezvoltarea antreprenoriatului feminin, întrucât în Italia există o comunitate destul de mare de moldoveni, iar pentru ei, aceasta este o cale de a se întoarce acasă”, a menționat E.S. Valeria Biagiotti.
 
E.S. Christine Freilinger, Ambasadoarea Austriei în Republica Moldova a reiterat importanța întreprinderilor Mici și Mijlocii în dezvoltarea economiei europene, menționând că acestea crează cele mai multe locuri de muncă. 
 
Asya Varbanova, reprezentant interimar de țară UN Women Moldova a afirmat că femeile din Republica Moldova sunt curajoase, au inițiativă și capacități de leader, totuși pentru a atinge  egalitatea de gen trebuie realizate acțiuni concrete. Totodată, a venit cu un îndemn: “Astăzi este o zi specială, ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor. În acest  context vă invit să fim solidare și să combatem violența față de femei”.
 
DSC 0263d editedRaluca Costache, team leader de proiect, reprezentanta Delegației UE în Republica Moldova, a prezentat proiectul “Vizibilitate şi comunicare pentru acţiunile referitoare la implementarea AA/DCFTA în cadrul programelor de asistenţă finanţate de UE”, menționând că în 2018 vor fi realizate acțiuni exacte pentru a ajuta antreprenoarele să identifice pas cu pas oportunitățile oferite de Acordul de Asociere. 
 
Nina Rotaru, fondatoarea companiei “Vioniservice” SRL a participat la primul panel a Forumului cu un discurs inspirațional, împartășind din experința de 20 de de ani de activitate pe piața Republicii Moldova. “Îndemn femeile care au o idee de afacere să o dezvolte, să nu le fie frică. E bine să avem și un umăr de bărbat alături, dar, noi femeile, dacă putem crește și educa copii, cu  siguranță putem dezvolta și o afacere!”.
 
 “Motivul pentru care femeile inițiază o afacere nu este asigurarea unui venit minim de existență, ci dorința de a desfășura o activitate antreprenorială, de a manifesta noi calități și ulterior intenția de a majora venitul personal și familial. Aceasta înseamnă, că activitatea antreprenorială devine tot mai atractivă pentru femei și că o parte din femeile autohtone sunt destul de active, întreprinzătoare, au spirit de inițiativă pentru a iniția o afacere proprie în scopul auto-realizării și creșterii nivelului de trai”, o arată rezultatele studiului “Analiza situației curente a femeilor  antreprenoare din Republica Moldova,  inclusiv din regiunile Transnistria și UTA Găgăuzia și  identificarea potențialului lor de dezvoltare”, prezentat de Elena Culai, Doctor în Economie, conferențiar și cercetător INCE.DSC 0196a edited
 
Totodată, studiul arată că femeile de afaceri se confruntă cu diverse probleme precum: insuficiența resurselor financiare și a resurselor umane, mediul de afaceri instabil, povara fiscală, etc., iar soluționarea acestora este posibilă prin asociere, cooperare și suport din partea organizațiilor de susținere.
 
În continuare, Eugenia Sîli, managera Programului-pilot Femei în Afaceri (PFA) a informat femeile despre oportunitățile de finanțare și dezvoltare a afacerilor oferite prin acest program: “Avem ca obiectiv stimularea inițierii și dezvoltării afacerilor, în special în mediul rural. În prezent a demarat Concursul de granturi, în acest context, îndemnăm toate femeile cu spirit antreprenorial să aplice pentru finanțare nerambursabilă și să-și transforme visul în realitate”, a subliniat Eugenia Sîli.
 
O altă oportunitate de susținere a femeilor antreprenoare este oferită prin Proiectul Business Academy for Woman, prezentat de Ana Sochircă, manager de proiect. “Dorim ca prin acest proiect să ajutăm femeile antreprenoare  să-și crească capacitatea managerială de analiză și diagnostică a companiei, să își dezvolte abilitățile în domeniul marketing-ului, managementului întreprinderii și a operațiunilor de export-import în contextul DCFTA”, a afirmat Ana Sochircă.
 
În partea a doua a Forumului, participantele au asistat la un master class privind echilibrul dintre cariera de succes și viața de familie a unei femei, prezentată de Sorana Baciu, reprezentant al Rețelei Internaționale  a Femeilor Profesioniste (România).
 
DSCa 0477 editedTotodată, în cadrul Forumului, au fost premiate câștigătoarele Concursului Național "Gala Antreprenoriatului Feminin 2017". Pe durata forumului, a fost organizată o Expoziție cu produse autohtone create de femeile antreprenoare din toate regiunile Republicii Moldova, dedicată Sărbătorilor de iarnă.
 
Organizarea acestui forum se alătură eforturilor Organizaţiilor Internaţionale pentru atingerea Obiectivelor ONU de dezvoltare durabilă, incluse în Agenda 2030, care prevede o planetă unde există paritate de gen, o lume în care femeile şi bărbaţii vor beneficia de drepturi şi oportunităţi egale și este organizat de Platforma Națională a Femeilor din Moldova în parteneriat cu Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM). 

 1

Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și MIjlocii (ODIMM) în parteneriat cu Platforma Națională a Femeilor din Moldova a lansat Concursul Național anual "Gala Antreprenoriatului Feminin", desfășurat în perioada 1-22 noiembrie. Scopul Concursului este de a promova rezultatele activității companiilor fondate și gestionate de femei. 
 
Obiectivele Concursului sunt de a  identifica și recunoaște public cele mai talentate și de success femei, care au obținut rezultate remarcabile în diverse domenii de activitate, au contribuit la crearea condițiilor adecvate de muncă, au participat la dezvoltarea socio-economică a localității unde activează. Totodată se urmărește promovarea imaginii pozitive a femeilor, precum și mediatizarea rezultatelor obținute de către femei în diverse domenii. 
 
Nominalizări:
  • Debutul anului - Produs nou pe piață
  • Debutul anului  - Start-Up Inovativ 
  • Contribuție în societate – Responsabilitate Social Corporativă
  • Premiul mare. Antreprenoarea Anului
 
Întreprinderile participante trebuie să înregistreze rezultate remarcabile conform nominalizărilor menționate, să fie înregistrate la Camera Înregistrării de Stat și să completeze formularul de înregistrare
 
Premierea câștigătoarelor va avea loc în  data de 25 noiembrie 2017, în cadrul celei de-a III-a ediţii a Forumului Național al Femeilor din Moldova cu genericul „Antreprenoriatul feminin – potențial de dezvoltare regională”.
 
În anul 2017 portofoliul ODIMM s-a completat cu 2 programe noi de suport în business, destinate în exclusivitate femeilor: Programul Național - pilot „Femei în Afaceri” și proiectul ”Business Academy for Women”, destinate impulsionării creșterii numărului de întreprinderi fondate și gestionate de femei. Prin intermediul acestor programe mai mult de 500 de femei din toată țara, inclusiv regiunile Transnistria și UTA Găgăuzia au beneficiat de asistență consultativă, educațională și financiară.
 
Pentru a vă înregistra la concurs, accesați:
 
 
 
Perioada de aplicare: 1-22 noiembrie.
 
Mai multe detalii http://bit.ly/2zACGTx
Pagina 2 din 4

PROMO

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Logare