Marţi, 04 Iulie 2017 12:23
Apreciere articol
(0 votes)

24 de formatori instruiți în cadrul Proiectului „Business Academy for Women”

Cursuri formatori24 de traineri din cadrul organizațiilor de suport din toate regiunile țării, inclusiv regiunea transnistreană și UTA Găgăuzia au urmat timp de 4 zile cursuri de instruire antreprenorială pentru formatori cu tema ”Componentele măiestriei unui trainer”. Cursurile au fost organizate în perioada 28 iunie-1 iulie prin intermediul proiectului ”Business Academy for Women”, finanțat de UE prin intermediul Directoratului General pentru Dezvoltare și Cooperare (EuropeAid) și implementat de Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM).
Ana Sochirca, coordonator de proiect ”Business Academy for Women”, susține că după finisarea training-ului în următoarele 2 luni de zile trainerii împreună cu echipa din proiect vor adapta și perfecta programele de instruire pentru 300 de femei antreprenoare, care doresc să își îmbunătățească activitatea întreprinderii și pozița lor pe piața locală și internațională. Prin intermediul sesiunilor de instruire antreprenoarele vor afla care sunt metodele și instrumentele moderne de evaluare și dezvoltare a propriilor afaceri.
ODIMM pentru prima dată organizează cursuri pentru traineri. Prin intermediul acestei instruiri ODIMM contribuie la sporirea profesionalismului formatorilor din regiuni și a organizațiilor de suport în business. De asemenea, instruirea a servit și ca o platformă de socializare, schimb de experiență între formatori și a contribuit la dezvoltarea rețelei naționale de traineri.

Tatiana Batușchina, coordonator programe instruire în cadrul Proiectului „Business Academy for Women”, a menționat că prin intermediul formatorilor se urmărește instruirea femeilor antreprenoare din Republica Moldova de a obține noi competențe, începând de la ideea cum să obțină un grant, până la demersurile de a exporta produsele pe piața externă.
„Vrem să învățăm femeile noastre să-și privească propriile produse cu alți ochi și să găsescă acea piață unde un anumit produs ori serviciu este necesar. Este vorba de noi metode de marketing care permit dezvoltarea unei afaceri. Din informațiile pe care le avem din teritoriu foarte puține întreprinderi sunt pregătite pentru export. Multe femei antreprenoare nu au cunoștințele necesare sau au temeri să își promoveze produsele în afara țării. Noi suntem siguri că le putem susține și crea acel imbold de a-și exporta produsele”.

Svetlana Curaxina, trainer din UTA Găgăuzia spune: „Aceste instruiri sunt binevenite și utile, am învățat lucruri noi și sunt sigură că le voi putea atrage atenția femeilor antreprenoare. Până nu demult, eram obișnuți că doar bărbații pot gestiona afaceri. Ne bucură faptul că astăzi și femeile devin tot mai active, sunt mai flexibile, iar acest lucru în afaceri își are avantajele sale”.

Ina Stanciu, formator, Edineț declară: „Cursurile sunt binevenite. Am fost învățați să organizăm cursurile de instruire în așa mod ca participanții, de data asta femeile antreprenoare, să nu aibă nici un moment de plictiseală. Este mult mai dificil să-i aduci informația unui matur, decât unui copil, deoarece el are deja niște convingeri formate și în acest fel trebuie să găsești cum să-i prezinți informația ca aceasta să fie auzită, cum să i-o argumentezi”.

Ina Polisciuc, trainer din regiunea transnistreană: „Eu cred că acest program ”Business Academy for Women” va fi foarte util pentru întreaga republică. Noi vom instrui două grupe a câte 25 de femei în grup. În cadrul acestei instruiri vrem ca femeile să înțeleagă că promovarea nu inseamnă a te lăuda, dar reprezintă cheia prin intermediul căreia poți să-ți comercializezi corect produsele, iar lumea să afle despre ele”.

Proiectul ”Business Academy for Women” este finanțat de către Uniunea Europeană și gestionat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) și implementat în parteneriat cu Centrul Internațional pentru Promovarea Femeilor în Business (ICAWB).
În cadrul proiectului vor fi antrenate circa 300 de femei antreprenori, care vor fi instruite cum să-și eficientizeze modelul de business şi să își orienteze companiile pe care le gestionează către export. La finele instruirii, vor fi selectate 10 femei antreprenori care vor beneficia de granturi a cîte 6 mii euro pentru implementarea proiectelor.

Ultima modificare s-a efectuat Marţi, 04 Iulie 2017 12:52

PROMO

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Logare