Miercuri, 02 Mai 2018 12:23
Apreciere articol
(0 votes)

Istorie de succes - Irina Braiescu, 34 de ani, S.R.L. Bray's Decor, mun. Chișinău

1

Femeile de Afaceri sunt energice, pozitive și pusepfapte mari. Indiferent de domeniul în care activează, odată ce și-au stabilit anumite obiective, se vor dedica realizării acestora și nu se vor opri aici. Ne-au demonstrat-o beneficiarele Proiectului Business Academy for Women, gestionat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM).

Irina Braiescu, 34 de ani, S.R.L. Bray's Decor, mun. Chișinău

Suntem prezenți pe toate continentele în afară de Antarctida

Întotdeauna am fost pasionată de tot ce înseamnă casă, confort, decor. Cred că totul a început din copilărie când frecventat cursurile de pictură care cred că mi-au educat simțul pentru frumos. Am avut și locuri de muncă pe potrivă. De exemplu, am fost angajată într-o companie de telefonie mobilă unde eram responsabilă pentru amenajarea magazinelor. Aici am avut mână liberă să-mi etalezi talentul în ale decorului. Ba mai mult, am beneficiat de un stagiu în Marea Britanie unde am învățat shop decor, am experimentat diferite materiale și am însușit diverse metode și tehnici de prelucrare a acestora.

Lansarea mea în afacere s-a produs în urma unor evenimente care nu anticipau nimic. Totul a pornit de la o întâmplare atunci când m-am mutat într-o locuință nouă și am realizat că nu pot găsi lucruri potrivite cu care să-mi amenajez casa și atunci am hotărât să le fac eu singură. Prietenii au fost cei care m-au încurajat să transform pasiunea în afacere, atunci când au venit în vizită. Am realizat câteva lucrări și le-am expus la un târg, la care nu am putut să merg. Atunci au apărut și primii clienți, câteva restaurante din Chișinău. Totul se întâmpla în 2014, când nu aveam nici atelier, nici echipamentele necesare și nici personal calificat. Articolele au fost realizate în condiții de casă, într-o perioadă foarte scurtă. Îmi făceam griji, dar cu toate acestea clienții au rămas încântați.

2

Acum sunt proprietara unui atelier dotat, am angajat un designer și patru muncitori implicați în producere. Cele mai solicitate sunt perioadele sărbătorilor de iarnă și a celor pascale. Atunci mă implic foarte activ și muncesc cot la cot cu echipa mea, fapt ce-mi permite să nu pierd din abilități și cunoștințe.

Suntem prezenți pe toate continentele în afară de Antarctida, iar produsele noastre sunt distribuite preponderent prin intermediul rețelelor de socializare. Suntem în căutare de parteneri, iar recent am expediat mostre din produsele noastre în Marea Britanie și Federația Rusă. Un interes sporit este din partea reprezentanților diasporeinoastre care dețin mici afaceri în țările de reședință, iar pentru unii deja realizăm comenzi cu regularitate.

În pofida tuturor tehnologiilor avansate, intenționăm să deschidem și showroom-uri în Chișinău, Bălți, Cahul și Ungheni. Clienții care vin la atelierul nostru să-și ridice comanda, neapărat mai procură ceva suplimentar dacă văd și alte lucrări în stoc.

În viitorul apropiat planific să particip la expoziții internaționale specializate în decorinterior și deschiderea de showroom-uri peste hotare. Totodată, am descoperit faptul că există o necesitate de a educa consumatorul pentru a putea face diferența dintre articolele personalizate produsemanual și cele produse în masă.

Despre Programul „Business Academy for Women” am aflat de pe site-ul ODIMM pe care îi urmăresc cu regularitate, pe atunci nu avem de gând să deschid o afacere. Eram impresionată de PARE 1+1, dar pentru care nu eram eligibilă și așteptam cu nerăbdare un program în care să mă regăsesc. În momentul în care am aflat despre Programul „Business Academy for Women” am aplicat fără a ezita la componenta de instruire și nu regret.

Foarte mult contează suportul sub orice formă, nu neapărat suport financiar. În cadrul cursurilor am aflat mai multe decât la universitate, cursurile au fost concise, consecvente și orientate spre necesitățile noastre. În timpul instruirii am discutat cu alte antreprenoare mbițioase, care m-au motivat să-mi realizezi planurile propuse. Aștept cu nerăbdare următoarele componente din cadrul Programului „Business Academy for Women”.

 

 

 

Ultima modificare s-a efectuat Miercuri, 02 Mai 2018 12:27

PROMO

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Logare