Marţi, 27 Martie 2018 07:22
Apreciere articol
(0 votes)

Istorie de succes - Svetlana Nițoreanu, 38 de ani, S.R.L. “Lanacomlux”, or. Caușeni

6Femeile de Afaceri sunt energice, pozitive și puse pe fapte mari. Indiferent de domeniul în care activează, odată ce și-au stabilit anumite obiective, se vor dedica realizării acestora și nu se vor opri aici. Ne-au demonstrat-o beneficiarele Programului Business Academy for Women, gestionat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii.

Svetlana Nițoreanu, 38 de ani, S.R.L. “Lanacomlux”, or. Caușeni
Am decis să deschid propria afacere în 2015. Soțul meu a fost cel care m-a susținut și m-a îndrumat în lumea business-ului. Cel mai greu mi-a fost să renunț la serviciul meu. Munceam la bancă și mi-a fost foarte greu să ies din zona de confort, dar în cele din urmă am reușit.

Mi-am propus să mă implic în afacerile gestionate de familia mea, să diversific activitățile și să contribui la bunăstarea noastră comună.

După realizarea unui studiu amănunțit de piață am hotărât să plantăm o livadă de alun. Am ales această cultură din mai multe motive. Condițiile climaterice din RepublicaMoldova sunt perfecte pentru a crește alunul. Acesta este mai puțin răspândit în țara noastră, comparativ cu nucul și migdalul. Nu este pretențios, iar fructele sale sunt ușor de păstrat. 

7

În acest an am recoltat prima roadă și suntem foarte optimiști. Pentru a crește valoarea produselor am decis să obținem certificarea ecologică. Astfel, suntem printre primii producători de alune ecologice din Republica Moldova. Certificarea ne va permite și să exportăm alunele pe o piață mai mare. Pe viitor planificăm construcția unei hale, în care să procesăm produsele noastre și să exportăm produse finite.

Am participat la mai multe proiecte gestionate de ODIMM. Recent am beneficiat de instruire în cadrul Componentei I a Programului Business Academy for Women. Cunoștințele obținute și abilitățile primite ne vor ajuta să ieșim la export cu produsele noastre. Drept urmare a acestor instruiri, am demarat etapa de cercetare a potențialelor piețe pentru produsele noastre. Am identificat regiunea și deja am planificat o vizită de informare în acest sens.

Ultima modificare s-a efectuat Marţi, 27 Martie 2018 07:26

PROMO

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Logare