Luni, 19 Martie 2018 15:31
Apreciere articol
(0 votes)

Istorie de succes - Tesner Elena, producerea genților SRL „Maalex Bag”, mun. Chișinău

4Femeile de afaceri sunt energice, pozitive și puse pe fapte mari. Indiferent de domeniul în care activează, odată ce și-au stabilit anumite obiective, se vor dedica realizării acestora și nu se vor opri aici. Ne-au demonstrat-o beneficiarele Programului Business Academy for Women, gestionat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii.

Tesner Elena, 50 ani, producerea genților SRL „Maalex Bag”, mun. Chișinău

La sfârșitul anilor 90 vindeam tapete la Calea Basarabiei pentru a-mi putea întreține familia. Era o perioadă grea pentru noi toți. Încercam să vând de toate și așa am început să comercializez articole din piele, inclusiv genți. Cel mai dificil a fost procesul de achiziție angro și toată procedura de import. Trebuia să mergi în altă țară, să alegi modele, să le transporți, etc. La un moment dat m-am întrebat ce ar fi dacă le-aş produce singură.

În fiecare zi urmăream cum clienții aleg gențile, ce întreabă și ce caută. Am cercetat ce modele sunt mai solicitate, am selectat unul și am făcut toate calculele de rigoare pentru a le produce și realiza. Pe atunci soțul avea o afacere de asamblare a mobilei din piele artificială și împreună am realizat câteva articole pentru a le testa. Gențile noastre erau la mare căutare, astfel că în 2004 am început să le producem. Acum am o afacere cu 35 de angajați, 2 puncte comerciale în Chișinău și Bălți, iar gențile noastre se vând în toată țara.5

Am aflat de programul Business Academy for Women în cadrul unei expoziții specializate, unde am beneficiat de subvenții din partea ODIMM-ului. Tot atunci am fost informată și despre alte programe gestionate de ei.

Acum planific să diversific produsele și să lansez mai multe modele de genți. Pentru a le confecționa am nevoie de utilaj special. Totodată, studiez posibilitățile de export și chiar negociez cu o companie britanică, care s-a arătat interesată de gențile noastre. Pentru noi este o etapă nouă, totul este diferit și specific. În acest sens participarea la instruirea din cadrul Componentei I a Programului Business Academy for Women m-a ajutat să înțeleg de ce am nevoie pentru a mă extinde și pentru a mă lansa pe piețele externe. Sunt hotărâtă să aplic și pentru etapele următoare ale programului și sper să-mi realizez planurile.

Ultima modificare s-a efectuat Vineri, 23 Martie 2018 15:34

PROMO

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Logare